Belastingtoeslagen

Op dit moment kent het Nederlandse Belastingstelsel nog 4 toeslagen.

Zorgtoeslag
Huurtoeslag
Kindgebonden budget
Kinderopvangtoeslag

Maar met ingang van 2014 of 2015 gaat dit veranderen. De overheid wil deze 4 toeslagen terugbrengen tot slechts één gecombineerde toeslag, de “huishouden toeslag”.

Op dit moment moeten de 4 toeslagen nog afzonderlijk aangevraagd worden. Omdat de meeste mensen die in aanmerking komen voor één van de toeslagen, vaak ook in aanmerking komen voor meer toeslagen, zal het eenvoudiger worden om de toeslag aan te vragen.

Belasting-schijven,nl houdt u op de hoogte van deze veranderingen. Zodra er meer nieuws is kunt u dat hier vinden. Ook het aanvragen van deze nieuwe gecombineerde toeslag zullen wij hier uitleggen.

Maar tot nu toe moet u nog steeds elke toeslag afzonderlijk aanvragen. Heeft u deze toeslag eenmaal aangevraagd dan ontvangt u deze voortaan automatisch elk jaar.
Daarom is het van belang dat u zelf in de gaten houdt of er wijzigingen in uw financiële situatie voordoen. Indien u bijvoorbeeld gaat trouwen of scheiden, meer of minder gaat verdienen, een flinke erfenis ontvangt waardoor uw financiële situatie verandert, zou het mogelijk kunnen zijn dat u geen recht meer heeft op deze toeslagen. Indien u dit niet meldt, kunt u op een later tijdstip een naheffing van de belastingdienst krijgen om het teveel ontvangen geld terug te betalen