Oldtimerregeling 2014

Per 1 januari 2014 is de nieuwe oldtimerregeling van kracht. Omdat de regering van mening is dat zij inkomsten misloopt doordat er een groot aantal auto’s gebruik maken van de huidige oldtimerregeling, waarbij elke auto ouder dan 25 jaar geen wegenbelasting hoeft te betalen, heeft ze deze oldtimerregeling aangepast.

Oldtimerregeling – 40 jaar en ouder

Kort gezegd komt het er op neer dat alleen auto’s van 40 jaar en ouder nog in aanmerking komen voor de volledige oldtimerregeling en dus volledige vrijstelling van wegenbelasting.

Auto’s in de huidige(oude) oldtimerregeling moeten vanaf 1 januari weer wegenbelasting betalen. Hierin wordt onderscheidt gemaakt in de brandstof van uw oldtimer.

Wanneer uw oldtimer tussen 26 en 40 jaar oud is en op benzine rijdt, betaalt u een kwart tarief wegenbelasting, met een maximum van €120 per jaar. Voorwaarde hieraan is echter wel dat u in de maanden december, januari en februari geen gebruik maakt van de openbare weg met uw oldtimer. Met andere woorden, deze dient op een eigen terrein gestald te worden.

Rijdt uw oldtimer echter op diesel of LPG, dan is er geen vrijstelling van wegenbelasting en betaalt u dus gewoon het volledige bedrag aan wegenbelasting.

Met deze nieuwe oldtimerregeling zullen vooral mensen met een zware auto op LPG en diesel zwaar gestraft worden. Volgens sommigen is dit terecht, omdat deze auto’s het meest vervuilend zijn en niet meer thuis horen in het moderne verkeer. Maar veel mensen bezitten een dergelijke klassieker uit liefde voor de auto en op dit moment komt hun hobby in gevaar.

Tevens heeft de overheid op hetzelfde moment een accijnsverhoging voor LPG en Diesel aangekondigd. Vanaf  1 januari gaat u dus weer wegenbelasting betalen, maar betaald u tevens een hogere prijs voor uw brandstof.

Lees ook ons artikel over motorrijtuigenbelasting

Comments are closed.